Курка в кокосовому молоці
Курка в кокосовому молоці
У країнах східної Азії вельми популярні страви з курки, приготовані з різними екзотичними фруктами. Відмінний тайський рецепт курки, тушкованої з ананасами. На островах Азії часто можна зустріти рецепти приготування курки, де підсмажене куряче м’ясо тушкують у фруктових соках, або в кокосовому молоці.
Servings 1
Ingredients
- 2 шт Курячі філе
- 1 шт Цибуля
- 2 зубчика Часник
- 50 мл Оливкова олія
- 250 мл Кокосовое молоко
- 2 гілочки Кріп
- 1 порція Спеції: морська сіль, перець кольоровий горошком, сухі ароматні трави, коріандр в зернах
Instructions
- Куряче філе розморозити і видалити з нього залишки жиру і плівок. Добре вимити й обсушити серветкою. Викласти філе на обробну дошку — «глянсовою» стороною вниз, і відбити філе дерев’яним молотком. Дуже акуратно і несильно. Завдання зробити філе менш товстим і не пошкодити, воно дуже ніжне. Достатньо, якщо товщина буде як палець.
- У ступці змішати сіль, горошини коріандру і кольорового перцю, ароматні сухі трави.
- Розтерти спеції і обсипати ними куряче філе з боку, який відбивали. Залишити філе на 10-15 хвилин для просолювання. Цього буде досить. Залишки приготовленої суміш спецій поки відкласти в бік, вона знадобиться для подальшої готування.
- Очистити часник і розчавити його колодкою ножа, просто розплющити. У глибокий сотейник або сковорідку влити оливкову олію і обсмажити на ній часник, постійно помішуючи. Обсмажувати часник до світло-коричневого стану, потім викинути. Потрібно тільки ароматизувати масло.
- Куряче філе перевернути на обробній дошці і зробити 3-4 неглибоких надрізу, так філе краще просмажиться і «утримає» на собі соус. Викласти філе на розігріту сковорідку, надрізами вниз — щоб від термообробки м’ясо не початок згортатися в «човник».
- Смажити близько 5 хвилин, потім перевернути і смажити ще 5 хвилин. Цибулю почистити і нарізати тонкою соломкою. Засипати філе нарізаною цибулею, зменшити вогонь, щоб було приблизно чверть максимального полум’я. Сковорідку накрити кришкою і тушкувати курку з цибулею 15 хвилин, не помішуючи. Через зазначений час цибулю з допомогою лопатки прибрати з поверхні філе, розташувавши його навколо, в проміжках і дати тушкувати ще 5 хвилин. Довести страву до кипіння. Курка в кокосовому молоці повинна дуже слабо кипіти.
- Готове філе викласти на тарілку і подавати до столу. На кожне філе додати зверху по одній столовій ложці соусу. Залишки соусу подати окремо в соуснику. Втім, курка в кокосовому молоці може бути полита соусом прямо на тарілці. За бажанням.