Перець каєнський мелений
350 ₴
Сичуанський перець – це ароматна пряність з Азії, яка не має родинного зв’язку з чорним або чилі перцем.
Опис
Його зерна мають цитрусовий аромат і викликають характерне легке оніміння язика. Завдяки цьому створює унікальний “шиплячо-терпкий” смак, типовий для сичуанської кухні.
Підходить до:
– страв з м’яса (особливо качки, свинини, курки)
– овочевих страв
– соусів, маринадів, локшини
– азійських супів і страв Wok
Переваги:
– додає пікантності без сильного гострого смаку
– покращує травлення
– має антибактеріальні властивості
– посилює смак інших спецій
Порада у використанні:
– перед додаванням до страви сичуанський перець бажано злегка обсмажити на сухій сковорідці до появи аромату, а потім подрібнити – так він максимально розкриє свій смак.
– використовувати помірно: надмірна кількість може викликати надто сильне оніміння язика.